Шнайдер Електрик започва инициатива за развитието на детския талант, като в рамките на проектът „Талантът обича всяко дете” на фондация „Фондацията“, 26 деца ще получат стипендии за качествено едногодишно обучение в областта на чуждите езици и изкуствата.

При всяка продажба на ключ, контакт или друг продукт от серията Unica, Шнайдер Електрик дарява по 10 стотинки от цената на всеки негов компонент за стипендии за обучение. Кампанията се провежда от 1 октомври до 31 декември 2014 г.

Процесът по кандидатстване в проекта е активен и достъпен за всички желаещи, които отговарят на поставените критерии. Фондацията приема кандидатури до 24 септември включително. Изборът се провежда в два етапа – одобрение по документи и интервю с всяко от допуснатите деца, включително и неговите родители.

“Когато решихме да отделим част от приходите си за обществено значима кауза, започнахме да търсим проект, в който има реален потенциал за положителна промяна. Намерихме го в лицето на кампанията „Талантът обича всяко дете”, защото инициативата дава равен шанс на децата, обучавани по проекта, да разгърнат своите възможности и да развият умения за общуване, и взаимодействие в обществото.”, коментира инициативата Радослав Кошков, търговски директор на Шнайдер Електрик България.

Проектът „Талантът обича всяко дете” синтезира най-доброто от педагогическия опит – стратегии, технологии и методи, иновативна учебна база. Ценното, което детето получава, е не само знание, а фактът, че то попада в реални ситуации, отношения, в които е предизвикано да прояви себе си.