Стипендиите осигуряват обучение за деца между 8 и 16 години с изявени таланти в пет различни направления в „Юнити Академия”- София

27 деца на възраст между 8 и 16 години получиха стипендии за обучение и развитие на таланта в рамките на съвместния проект на bTV Media Group и фондация „Фондацията“ – „Талантът обича всяко дете“. Имената на победителите бяха обявени в 11:00 ч. днес по време на официална церемония по награждаването на камерната сцена на Младежки театър „Николай Бинев“ в София. Финалистите бяха избрани сред стотици талантливи деца, които се записаха за участие в проекта. Те бяха отличени на база постиженията им в конкурсите по „Роботика”, „Инженерство и архитектура”, „Изобразително изкуство”, „Театър” и „Творческо писане”, които се проведоха в „Юнити Академия” – София. В рамките на проекта децата имаха възможност да демонстрират своите разностранни таланти пред жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, сред които и чаровните водещи на „Като на кино” – Стаси Кара, и на „Auto Motor Show” – Яна Кузова.

Децата – участници в конкурса „Талантът обича всяко дете“, затрудниха изключително много членовете на журито при определянето на финалистите, с високите си резултати във всяка една категория. Отчитайки отличното им представяне, „Юнити Академия“ предостави допълнителни частични стипендии за всички участници, които преминаха успешно изпитанията в конкурса.

„Талантът обича всяко дете“ се реализира за трета поредна година, като стипендиите са осигурени с финансовата подкрепа на bTV Media Group. През 2015 г. медийната група отново подкрепи проекта, а финансирането за учебната година беше осигурено чрез дарение на част от средствата по реализацията на най-големия формат за развитие на таланти „България търси талант”.

От създаването си през 2000 г., политиката на bTV е да проявява ангажираност и да подкрепя значими социални каузи. В продължение на мисията си да бъде двигател за преодоляване на редица обществени проблеми, част от които свързани с българските деца, на 26 ноември bTV ще излъчи благотворителен концерт-телетон, който ще бъде кулминацията на съвместната кампания „bTV и УНИЦЕФ: Заедно за всяко дете“. Целта на най-голямата телевизия в България е всяка значима кауза да получи максимално широка гласност и подкрепата на милионите зрители, слушатели и интернет потребители.

Освен bTV, партньор на програмата „Талантът обича всяко дете“ е и центърът за неформално обучение по изящно и театрално изкуство, творческо писаненаукароботикаинженерство и архитектура за деца и възрастни – „Юнити Академия“ в град София. Тя ще осигури обединяващо пространство за обучение на спечелилите стипендия и всички, които искат да развиват способностите си и да откриват още свои потенциали. Обучението в Академията е базирано на най-новите подходи в преподаването на деца, като предоставя среда, която насърчава игровите модели, отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Роботика“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Велиян Борисов Таслев – едногодишна стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Роботика“ за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Андрей Методиев Ежков  – със стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Роботика“ за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Лъчезар Светославов Марков – със стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Роботика“ за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Инженерство и архитектура“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Алберт Дамянов Белчев – едногодишна стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Инженерство и архитектура“ за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Димитър Тодоров Радев  – със стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Инженерство и архитектура“ за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Екатерина Тодорова Митева – със стипендия за обучение в клуб „Еврика“ – „Инженерство и архитектура“ за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Изобразително изкуство“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Карина Крумова Крумова – едногодишна стипендия за обучение в курс „Илюстрация“ за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Сава Пантелеев Кочорапов  – със стипендия за обучение в курс „Илюстрация“ за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Мартин Павлов Христов – със стипендия за обучение в курс „Илюстрация“ за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Театър“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Антоанета Цветанова Илиева – едногодишна стипендия за обучение в Детска театрална школа за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Алекс Дамянов Белчев – със стипендия за обучение в Детска театрална школа за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Мария Георгиева Асенова – със стипендия за обучение в Детска театрална школа за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Творческо писане 9+“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Миряна Емилова Тачева – едногодишна стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Стефани Ставрев  – със стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Ния Ганчева Колаксъзова – със стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.

Разпределение на стипендиите, в конкурса „Талантът обича всяко дете“ – направление „Творческо писане 13+“:
1. Стипендии предоставени от фондация „Фондацията“ с финансовата подкрепа на телевизия bTV:

 1. Мила Георгиева Рупчева – едногодишна стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 2. Аделина Георгиева Христова – със стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за първия срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.
 3. Росица Стойчова Димитрова – със стипендия за обучение в клуб „Млад писател“ за втория срок на стипендиантската учебна 2016/2017 г.