Стипендиите осигуряват обучение за деца между 8 и 16 години с изявени таланти в пет различни направления в „Юнити Академия”- София

 27 деца на възраст между 8 и 16 години получиха стипендии за обучение и развитие на таланта в рамките на съвместния проект на bTV Media Group и фондация „Фондацията“ – „Талантът обича всяко дете“. Имената на победителите бяха обявени в 11:00 ч. днес по време на официална церемония по награждаването на камерната сцена на Младежки театър „Николай Бинев“ в София. Финалистите бяха избрани сред стотици талантливи деца, които се записаха за участие в проекта. Те бяха отличени на база постиженията им в конкурсите по „Роботика”, „Инженерство и архитектура”, „Изобразително изкуство”, „Театър” и „Творческо писане”, които се проведоха в „Юнити Академия” – София. В рамките на проекта децата имаха възможност да демонстрират своите разностранни таланти пред жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, сред които и чаровните водещи на „Като на кино” – Стаси Кара, и на „Auto Motor Show” – Яна Кузова.

yana_kuzova_kategoria_teatar talantat_obicha_vsiako_dete_2 talantat_obicha_vsiako_dete

Децата – участници в конкурса „Талантът обича всяко дете“, затрудниха изключително много членовете на журито при определянето на финалистите, с високите си резултати във всяка една категория. Отчитайки отличното им представяне, „Юнити Академия“ предостави допълнителни частични стипендии за всички участници, които преминаха успешно изпитанията в конкурса.

 „Талантът обича всяко дете“ се реализира за трета поредна година, като стипендиите са осигурени с финансовата подкрепа на bTV Media Group. През 2015 г. медийната група отново подкрепи проекта, а финансирането за учебната година беше осигурено чрез дарение на част от средствата по реализацията на най-големия формат за развитие на таланти „България търси талант”.

От създаването си през 2000 г., политиката на bTV е да проявява ангажираност и да подкрепя значими социални каузи. В продължение на мисията си да бъде двигател за преодоляване на редица обществени проблеми, част от които свързани с българските деца, на 26 ноември bTV ще излъчи благотворителен концерт-телетон, който ще бъде кулминацията на съвместната кампания „bTV и УНИЦЕФ: Заедно за всяко дете“. Целта на най-голямата телевизия в България е всяка значима кауза да получи максимално широка гласност и подкрепата на милионите зрители, слушатели и интернет потребители.

stasi_kara_kategoria_tvorchesko_pisane_2 stasi_kara_kategoria_tvorchesko_pisane

img_2676

 

 

 

 

 

 Освен bTV, партньор на програмата „Талантът обича всяко дете“ е и центърът за неформално обучение по изящно и театрално изкуство, творческо писане, наука, роботика, инженерство и архитектура за деца и възрастни – „Юнити Академия“ в град София. Тя ще осигури обединяващо пространство за обучение на спечелилите стипендия и всички, които искат да развиват способностите си и да откриват още свои потенциали. Обучението в Академията е базирано на най-новите подходи в преподаването на деца, като предоставя среда, която насърчава игровите модели, отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност.

img_3061